קייטרינג לאירוע פרטי

החוויה הקולינרית מתכתבת עם סוג האירוע ובבואכם לחגוג חתונה חלומית, אירוע בר/בת מצווה טרנדי או ברית/ה חשוב שתבחרו את הקו הגסטרונומי הנכון. המטעמים שיתמזגו עם הלך הרוח של המאורע, הטיימינג של החגיגה, תוך שימת דגש על חומרי גלם עונתיים ומשובחים, פרזנטציה מנצחת ומעוררת תיאבון והיצע מסחרר שעושה חשק להעמיס על הצלחת עוד ועוד.

קייטרינג מקצועי עם ניסיון עשיר בזירת האירועים יוכל לגבש עבורכם את התפריט האידאלי לפי ההעדפות תזונתיות של האורחים, הלוקיישן המבוקש והקונספט המועדף.

איך תתכננו את האירוע המושלם עם הקייטרינג הנכון והמנות המתאימות ביותר? טיפים להצלחה.

על טעם וריח אין מה להתווכח

אל תתפשרו על איכות. בררו מראש מי הן חברות הקייטרינג המומלצות בהתאם לצרכים שלכם – מיקום האירוע, תאריך, תקציב, כשרות וכדומה.

חשוב מאוד לפנות לחברות עם קבלות בשטח ולקוחות מרוצים, שיוכלו להעיד על המקצועיות של הקייטרינג בעבודה בשטח. ערכו עם החברה שיחת תיאום ציפיות, כדי לקבל עצות לעיצוב התפריט המותאם לסוג האירוע. קייטרינג מקצועי מציע ליווי לכל אורך הדרך מהתכנון ועד ההפקה בפועל, הקפדה על חומרי גלם טריים ושביעות רצון הלקוחות.

חלבי או בשרי? זו השאלה!

סוג הארוחה המוגשת הוא פונקציה של העדפה אישית, כשאפשר להחליט מראש האם זו תהיה סעודה בשרית או חלבית ולבחור קייטרינג שיוכל לספק מענה לפי סוג המטבח הנבחר. סעודה בשרית מתאימה מאוד לארוחות צהריים וערב ואילו קייטרינג חלבי יתאים לארוחות בוקר ובראנץ' או ארוחות ערב באביב ובקיץ. נסו לבחור מנות דגל שיהוו עוגן לכל סוד של תפריט. למשל, המבורגר, סטייק אנטריקוט או פרגית לחגיגה על טהרת הבשרים ומאפים מהטאבון, פסטות וסושי לארוחה חלבית.

התאמה להעדפות תזונתיות

כדאי להציע לאורחים מענה לכל טעם והעדפה או רגישות. למשל, מנות ללא גלוטן, מנות טבעוניות לשומרים על אורח חיים טבעוני ומנות המותאמות לחך של הילדים, שיש סיכוי שיאהבו. כדאי לדאוג למספר אופציות לבחירה מבין המנות הראשונות והפתיחים, עיקריות וקינוחים כך שכל סועד יוכל למצוא מנה הקולעת לטעמו האישי. כאשר בוחרים קייטרינג מקצועי אפשר לדעת שכל פרט נבחר על הצלחת נבחר בקפידה ועם טוויסט כמו רוטב חמאה עמוק עם כרישה, שום ובצל שיוצרים ביחד טעם מתקתק או גבינת פרמז'ן מגורדת לשדרוג מנה של פסטה נפוליטנה.

בסגנון קונספטואלי

אסטרטגיה מעניינת בזירת האירועים היא לבחור קונספט מוביל לאירוע או רק לארוחה ולהתאים את הקייטרינג לקונספט הנבחר. למשל, חגיגה חובקת עולם כך שכל עמדת מזון שואבת השראה ממטבח אחר – אסיאתי, איטלקי, ים תיכוני או לבחור במתכונת של אירוע בריאותי עם מטעמים על טהרת הבריאות – תבשילי קטניות, סלטים וכדומה.

היום מקובל גם לבחור בשיטת מיקס אנד מאץ' המעניקה לכל אורח אפשרות לשלב את המטעמים הנבחרים בסגנון המבוקש עם רטבים וממרחים שונים וכן קונספט של מטבח פתוח, שהאורחים יכולים לצפות במנות נרקחות בזמן אמת לנגד עיניהם. חשוב שהמנות יתאמו גם לאווירה ולתזמון של האירוע – מנות המבוססות על חומרי גלם קלילים בקיץ לעומת תבשילים חמים ומרקים לחורף, פינגר פוד לאירועי מינגלינג בכיכובן של מנות קלות לעיכול.

הפרזנטציה קובעת

אין כמו מראה עיניים! בחרו קייטרינג שידע לסגנן בדרך יצירתית ואומנותית את המנות השונות מבחירת הפלטה והכלים ועד הצלחות, שילובים בין מרקמים וצבעים שעושים הבדל גדול במראה של כל מנה. למשל, ירקות חתוכים מעוצבים על גבי בוצ'ר ופסטה פוזילי צבעונית.

בחירת הקייטרינג משפיעה על חוויית האירוח וההנאה של המוזמנים ולכן, חשוב להגיע לקייטרינג המיומן והיצירתי שידע לעצב תפריט בהתאמה אישית ובסטנדרט גבוה של איכות.